Foto natječaj "Trogir u fokusu"

"Trogir u fokusu"

  

Trogir ima puno toga za reći, ali se nekad sve ne može iskazati riječima. Svijetu želimo prenijeti poruku da „slika vrijedi više od tisuću riječi“ i za to želimo Vašu pomoć. Vlastiti pogled, doživljaj i emocija su jedinstveni. Važno je uhvatiti svoj osobni sretni trenutak i baš takvom fotografijom želimo prenijeti bit Trogira.

Ovaj natječaj se organizira u svrhu promocije grada Trogira, njegovih ljepota i posebnosti, a cilj mu je osim promocije grada i njegovih turističkih vrijednosti, upoznavanje javnosti sa kulturnim, povijesnim, turističkim i svim ostalim znamenitostima grada Trogira te omogućiti natjecateljima osvajanje vrijednih nagrada.

Želimo Vam uspješno svjetlo i s radošću očekujemo Vaše radove!

 

UVJETI SUDJELOVANJA NA FOTO NATJEČAJU

"TROGIR U FOKUSU"

 

 1. Organizator natječaja je Savjet mladih Grada Trogira (u daljnjem tekstu SMGT) uz pokroviteljstvo Grada Trogira (u dalnjem tekstu GT) i Turističke zajednice Grada Trogira (u daljnjem tekstu TZGT).
 2. Natječaj je otvoren za sve građane Republike Hrvatske, ljubitelje fotografije, amatere i profesionalce. Sudionici foto natječaja su ravnopravni.
 3. Prijave se šalju isključivo elektronskim putem na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. zaključno sa 04.8.2016. u 23:59h uz osobne podatke (ime i prezime, adresa, kontakt telefon i email).
 4. 05.08.2016. svi natjecatelji će biti obaviješteni o zaprimljenoj prijavi i pozivom za zajednički sastanak koji će se održati 6.8.2016. u 9 h u uredu TZGT-a na kojem će dobiti upute što i gdje fotografirati.
 5. Fotografije se šalju isključivo elektronskim putem na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. zaključno sa 06.8.2016. u 16 h. Fotografija u JPEG (.jpg) formatu treba sadržavati naziv fotografije (ime i prezime autora), naziv fotografije te može biti maksimalno 900pixela po dužnoj stranici. Primjer: marko_markovic_nazivfotografije_01.jpg.
 6. Kod slanja fotografija dozvoljeno je slanje maksimalno tri fotografije po natjecatelju putem e-mail-a. Također je potrebno u e-mail-u poslati i osobne podatke: ime i prezime autorice/autora, adresu autorice/autora, kontakt telefon i kontakt e-mail
 7. Nije dopušteno slanje tuđih fotografija pod svoje.
 8. Fotografije mogu biti dodatno obrađene u programima za obradu fotografija samo u okviru dorade svjetla i oštrine. Veće manipulacije na fotografijama nisu dopuštene.
 9. Fotografije za izbor odabrat će stručni žiri koji se sastoji od 5 članova, čiji su članovi predstavnici organizatora i pokrovitelja. Sve odluke žirija su konačne i neopozive.
 10. Stručni žiri će nagrađnene radove ocjenjivati po o ideji, tehničkoj kvaliteti, realizaciji, zanimljivosti i kvaliteti prikaza zadane teme.
 11. Stručni žiri će dodijeliti jednu prvu od 1000kn, jednu drugu od 750kn i jednu treću nagradu od 500kn. Također, nagrađenima će biti uručeni i poklon paketi SMGT-a.
 12. Nagrađene slike biti će izložene u Kneževom dovoru 6.8.2016. u 21 h kada  će se uručiti i nagrade.
 13. Sva moralna i materijalna autorska prava na fotografije zadržavaju autori. Slanjem fotografija na natječaj, autori dopuštaju korištenje fotografija u promotivne svrhe GT-a, TZGT-a i SMGT-a uz obavezu da se u tim slučajevima navede ime autora objavljene fotografije.
 14. Fotografije koje stignu nakon završetka natječaja ili ne odgovaraju propozicijama iz natječaja, biti će isključene iz konkurencije.
 15. Slanjem fotografija na Foto natječaj "Trogir u fokusu" sudionici prihvaćaju sve gore navedene uvjete.

Dodatne informacije