Operne arije na prepunom Gradskom trgu

DaniStipanicev 02Vrsni glazbeni umjetnici sopranistica Antonela Malis i tenor-bariton Đani Stipaničev nastupili su 21. srpnja na prepunom Gradskom trgu.

Opširnije:Operne...

Večer renesanse u Kneževom dvoru

VecerRenesanse 01Vokalne skladbe iz vremena renesanse, uglavnom frottole i vilanelle, ljubitelji glazbene umjetnosti imali su priliku čuti 18. srpnja u Kneževom dvoru.

Opširnije:Večer...

„Partija remija“ u dvorištu Muzeju grada Trogira

PredstavaUMuzeju 04Tragikomedija "Partija remija" u režiji Zlatka Svibena, nastala po Pulitzerom nagrađenom predlošku američkog dramatičara Donalda L. Coburna izvedena je, 15. srpnja, u dvorištu Muzeja grada Trogira.

Opširnije:„Partija...

U Trogiru održana prezentacija istraživačkog rada američkih studenata

PrezentacijaIstrazivackogRadaVeć šestu godinu za redom održava se „Ljetna škola očuvanja spomeničke baštine" koja je organizirana u suradnji Konzervatorskog odjela u Trogiru i sveučilišta u Oregonu, SAD.

Opširnije:U...

Američki Prezbiterijasnki zbor nastupio u trogirskoj prvostolnici

ZborKatedrala 04Članovi američkog zbora "Northwood Presbyterian Church " nastupili su, 14. srpnja, u trogirskoj prvostolnici pred mnogobrojnom publikom.

Opširnije:Američki...

Mnoštvo vjernika Trogira i okolice na blagdanu Gospe Karmelske

GospaKarmelska 05Više stotina vjernika Trogira i okolice sudjelovalo je u procesiji povodom blagdana Gospe Karmelske koja se tradicionalno kretala trogirskim ulicama od istoimene crkve do katedrale svetog Lovre u kojoj je koncelebriranu svetu misu predvodio fra Petar Lubina.

Opširnije:Mnoštvo...

Tradicionalno u ljetnu školu jedrenja

SkolaJedrenja 02Ovo mi je druga godina u ljetnoj školi jedrenja, baš mi je lipo - kazala je sedmogodišnja Magdalena koja je odlučila svako ljeto pohađati školu u kojoj je naučila sve o vjetrovima na Jadranu, o stranama svijeta, o čvorovima, o dijelovima broda pa čak i upravljati jedrilicom.

Opširnije:Tradiciona...

Parking ispred Doma zdravlja, nedopustivo !

SastanakDomZdravlja 01Do zgrade Doma zdravlja u Trogiru preko vlastite zemlje ne možemo zbog tamošnjeg parkinga. Naprosto nedopustivo!

Opširnije:Parking...

Velike pripreme za Blagdan Gospe od Karmela

GospeOdKarmena 01Da se sprema velika svečanost jasno se može vidjeti u Pasikama, na okićenoj crkvi Gospe od Karmela, koju su članovi istoimene udruge „uredili" za nadolazeći blagdan.
Vrata i skaline okitili su lovorom, koji je kako je rekao predsjednik udruge Vinko Tomaš već odavno tradicija.

Opširnije:Velike...

Dodatne informacije