Trio LUR nastupio u sklopu Trogirskog kulturnog ljeta

IMGP0596Koncert Tria LUR kojeg čine Lucija Rašeljka Petrač na flauti, orguljašica Ursa Vukman i sopranistica Rea Alaburić održan je u sklopu Trogirskog kulturnog ljeta, 20. kolovoza u Kneževom dvoru.

Opširnije:Trio...

Obilježen Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima

New IMGP0622Povodom Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima u Trogiru su gradonačelnik Ante Stipčić, njegov zamjenik Filip Anđelić, predstavnici Grada i udruga proizašlih iz domovinskog rata položili vijence kod centralnog križa na Gradskom groblju.

Opširnije:Obilježen...

I najmlađi odusevljeni predstavom Sramotni stup trogirskih glumaca

predstava sramotnistupU subotu 09. kolovoza održana je predstava "Sramotni stup" trogirskog amaterskog kazališta. 

Opširnije:I...

„Modri eter“ Sandre Radić Parać u Muzeju grada Trogira

New IMGP0576Veliko plavetnilo snovitih kompozicija spaja i razdvaja svijet neba i mora u djelima umjetnice Sandre Radić Parać, koja istražujući proces prelaska iz realnog u imaginarno, svjesnog u podsvjesno, stvara imaginarij ljudske duše, kazala je povjesničarka umjetnosti i muzeologinja Sonja Švec Španjol, 19. kolovoza, prilikom otvorenja izložbe „Modri eter" Sandre Radić Parać

Opširnije:„Modri...

Obnovljena i blagoslovljena crkva svete Barbare

img 20140808 120608Godina 2014. ostati će zapamćena u povijesti Trogira zbog dva događaja, proslave 950-te obljetnice utemeljenja samostana svetog Nikole i svečanog dovršetka obnove crkve sv. Martina, poznatije pod imenom sv. Barbare, rekao je don Pavao Piplica nakon što je, 08. kolovoza, uz predstavnike Grada, crkve, Konzervatorskog odjela i brojne uzvanike blagoslovio i otvorio obnovljenu crkvicu, koja je dovršena davne 1069. godine.

Opširnije:Obnovljena...

Vinko živi u nama, a festival njemu u čast postati će tradicija!

img 0366Previše emotivna večer, jako me se dojmila. Kao da je moj Vinko s nama, tužno sam sretna, kazala je Janja Coce nakon festivala organiziranog Vinku u čast, dodavši kako je organizacija bila na nivou vrhunskih festivala uz predivnu publiku i odlične izvođače. Veličanstveno, nezaboravno, ovo treba ostati tradicija, rekao je brat pokojnog Vinka, Duje Coce.

Opširnije:Vinko...

Festival u znak sjećanja na Vinka: „Slavuji Kamerlenga - Vinko Coce“

LogoSlavujiKamerlenga 02U organizaciji Grada Trogira i TZ Trogir, 7. kolovoza će se održati festival novih pjesama „Slavuji Kamerlenga - Vinko Coce", u znak sjećanja na trogirskog Pavarottija s ciljem da postane tradicija.

-Prvu godinu pokrenuo je Vinko, drugu godinu nažalost zbog njegove bolesti Grad Trogir je organizirao festival humanitarnog karaktera. Ovo je treća godina organiziranja festivala, a odlučili smo pokrenuti projekt kako bi se Vinkova početna inicijativa nastavila - rekao je zamjenik gradonačelnika Radovan Slade-Šilović, izvršni voditelj festivala koji je preuzeo najveći dio organizacije.

Opširnije:Festival...

Don Pave, hvala Vam na duhovnosti i iskrenosti!

20140817 115806 don paveBrojni vjernici oprostili su se od svog dragog župnika don Pavla Piplice koji je u nedjelju 17. kolovoza u prepunoj katedrali svetog Lovre, u kojoj je službovao punih sedam godina, održao "oproštajnu" euharistiju prije odlaska na dužnost u Split.

Opširnije:Don...

Večer posvećena prvom hrvatskom humanistu Petru Luciću

img 0098Epitafima za Petra Lucića započela je večer poezije trogirskih pjesnika od 15. st. do danas, te renesansne vokalne glazbe i dalmatinskih balada koja se održala 6. kolovoza u prepunom dvorištu Muzeju grada Trogira.

Opširnije:Večer...

Dodatne informacije