TROGIR „ŠAMPION TURIZMA“

VECERNJI LISTGrad Trogir je u turističkoj patroli Večernjeg lista proglašen „Šampionom turizma 2014." Rezultat je to truda i gostoljubivost te raznolike ponude kulturno-turističkih sadržaja koja je dovela Grad na ovu prestižnu poziciju hrvatskog turizma.
Svečanost uručenja plakete upriličit će se u ponedjeljak 1.rujna 2014.godine u Trogiru gdje će nazočiti i ministar turizma Darko Lorencin.

Opširnije:TROGIR...

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak posjetio Trogir

IMGP0698U sklopu posjeta Splitsko-dalmatinskoj županiji ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak boravio je u Trogiru

Opširnije:Ministar...

Trio LUR nastupio u sklopu Trogirskog kulturnog ljeta

IMGP0596Koncert Tria LUR kojeg čine Lucija Rašeljka Petrač na flauti, orguljašica Ursa Vukman i sopranistica Rea Alaburić održan je u sklopu Trogirskog kulturnog ljeta, 20. kolovoza u Kneževom dvoru.

Opširnije:Trio...

Početkom rujna gosti iz Vatersttetena boravit će u Trogiru

Gradovi Trogir i Vaterstetten iz Njemačke obilježavaju pet godina od uspostave prijateljstva. 

Opširnije:Početkom...

Obilježen Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima

New IMGP0622Povodom Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima u Trogiru su gradonačelnik Ante Stipčić, njegov zamjenik Filip Anđelić, predstavnici Grada i udruga proizašlih iz domovinskog rata položili vijence kod centralnog križa na Gradskom groblju.

Opširnije:Obilježen...

Talijanaska delegacija Peoples and Cities of Europe boravila u Trogiru

IMGP0661Talijanska delegacija udruženja People and Cities of Europe čiji je Grad Trogir član, boravili su 23. kolovoza u UNESCO-vom ljepotanu, s ciljem razvijanja snažne suradnje u području ekonomije, kulture i turizma, te apliciranja projekata prema EU fondovima.

Opširnije:Talijanask...

„Modri eter“ Sandre Radić Parać u Muzeju grada Trogira

New IMGP0576Veliko plavetnilo snovitih kompozicija spaja i razdvaja svijet neba i mora u djelima umjetnice Sandre Radić Parać, koja istražujući proces prelaska iz realnog u imaginarno, svjesnog u podsvjesno, stvara imaginarij ljudske duše, kazala je povjesničarka umjetnosti i muzeologinja Sonja Švec Španjol, 19. kolovoza, prilikom otvorenja izložbe „Modri eter" Sandre Radić Parać

Opširnije:„Modri...

Klapska večer uz domaćine klapu Stivanja

New IMGP0609Još jedna u nizu klapskih večeri održana je 21. kolovoza u sklopu Trogirskog kulturnog ljeta.
Ženska klapa Stivanja nastupila je kao domaćin, a gosti klape Kamerlengo i Sveti Karlo svojim su nastupom upotpunili ugođaj.

Opširnije:Klapska...

Vinko živi u nama, a festival njemu u čast postati će tradicija!

img 0366Previše emotivna večer, jako me se dojmila. Kao da je moj Vinko s nama, tužno sam sretna, kazala je Janja Coce nakon festivala organiziranog Vinku u čast, dodavši kako je organizacija bila na nivou vrhunskih festivala uz predivnu publiku i odlične izvođače. Veličanstveno, nezaboravno, ovo treba ostati tradicija, rekao je brat pokojnog Vinka, Duje Coce.

Opširnije:Vinko...

Dodatne informacije