DRUGA PROMOCIJA ZBIRKE PRIČA „Priča se (p)o gradu II“

PricaSePoGradu 01


Zbirka kratkih priča "Priča se (p)o gradu II" promovirana je 20. veljače, u prepunoj Gradskoj vijećnici.
U organizaciji Gradske knjižnice Trogir predstavljeno je trinaest autora, čija su djela objavljena u drugoj po redu zbirci.
PricaSePoGradu 02Uvodnu riječ u ime Grada Trogira održao je zamjenik gradonačelnika Radovan Slade-Šilović koji je čestitao autorima kazavši kako im zaista treba biti čast pisati o Trogiru.
O knjizi su govorile književnica Dunja Kalilić i ravnateljica Gradske knjižnice Sanda Marlais Buble.
U prigodnom programu sudjelovali su književnica Marina Čapalija, Vokalni kvartet Pro musica i članovi Amaterskog kazališta Trogir.
Inače zbirka Priča se (p)o gradu II čije uredništvo ,uz glavnu urednicu Marlais Buble čine profesorice Katica Belas i književnica Dunja Kalilić, nastala je kao plod dobre suradnje mnogih zaljubljenika u knjigu i knjižnicu, a tri najbolje priče odabrane su prema ocjenama uredništva, odnosno stručnog žirija, u konkurenciji od tridesetak priča pristiglih na natječaj.
Koordinatorica projekta je Maja Maljković, a zbirku je ilustrirala i grafički oblikovala Sanja Zlatar.
Prvo mjesto u odabiru stručnog žirija osvojio je Darko Veršić s pričom „Tri duje bez duje špadi" u kojoj je on vješto opisao tri Ivana, sva tri sa svojim manama i vrlinama koji po Trogiru brode ovim današnjim vremenima.
-Ponosan sam na ovu nagradu i želim zahvaliti svima koji su prepoznali moj rad, kazao je ovogodišnji laureat Veršić.PricaSePoGradu 03
Druga nagrada pripala je Nini Kordić Gottstein za priču „Na misečini" u kojoj je autorica vrlo uspješno proniknula u svijet Trogirki koje rade „rafijole" , dok je trećenagrađena priča autorice Sande Hančević „Po guštu"
Kako je istaknula Marlais Buble, ovogodišnja je zbirka po jednoj posebnosti naročito zanimljiva, budući je unuk Mirka Slade-Šilovića poslao jednu neobjavljenu priču svoga djeda koja nosi naslov „Dječaci okrunjenih noseva" . Ona je naravno izvan konkurencije. Počasni smo što smo je imali priliku objaviti u izvornom obliku, jer ime gospodina Mirka Slade-Šilovića asocijacija je na književnike trogirske cakavice, kulturnog djelatnika, muzealca i konzervatora, ali najprije čovjeka koji je živio s Trogirom. Bio je dio ovog grada i svega što ovaj grad jest – kazala je Marlais Buble.
Inače, 12 autora čije su zanimljive priče uz priču Mirka Slade-Šilovića stvorile ovu zbrku su: Darko Veršić, Nina Kordić Gottstein, Sanda Hančević, Ana Ban, Josip Ivanović, Katarina Jakšić, Aleksandar Kostjuk, Branko Lučić, Miona Miliša, Stjepan Omero, Ivan Šoda Cotić i Tomislav Šovagović.

PricaSePoGradu 04 PricaSePoGradu 05 PricaSePoGradu 06 PricaSePoGradu 07 PricaSePoGradu 08

 

 

Dodatne informacije