Jedriličari JK Trogir postigli veliki uspjeh na svjetskom prvenstvu

JedrilicariJKTVelikiUspjeh

Jedriličari JK Trogir vratili su se s odličnim uspjesima s 11. Svjetskog prvenstva klase IOM koje se održavalo u Izraelu od 11. do 19. listopada.
Marko Matić postao je viceprvak svijeta, Mario Škrlj osvojio je odlično četvrto mjestom unatoč istom broju bodova kao i trećeplasirani natjecatelj, dok se Vedran Vesanović vratio s osvojenim 14. mjestom.
Reprezentacija je stigla u Trogir u nedjelju, 20. listopada, a JK "Trogir" im je u svojim prostorijama pripremio feštu dobrodošlice.
Tom prigodom su im ispred grada Trogira čestitke uručili zamjenik gradonačelnika Radovan Slade- Šilović i Frane Žižak, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo,turizam i društvene djelatnosti.

Čestitam mladim jedriličarima i napominjem da je njihov uspjeh važan i za grad Trogir i za cijelu Hrvatsku. U svijetu ima na desetke tisuća gradova , ali Trogir je u tako velikoj konkurenciji iznijedrio uspješne sportaše u samom vrhu - kazao je zamjenik gradonačelnika Radovan Slade-Šilović uručivši uspješnim jedriličarima simbolične poklone.
Inače, hrvatska reprezentacija bila najuspješnija na ovom prvenstvu.
Svih 8 predstavnika Mirko Ukas, Ante Kovačević, Zvonko Jelačić, Boris Bakotić, Marko Matić, Mario Škrlj, Vedran Vesanović i Robert Matulja , zauzeli su odlična mjesta u oštroj konkurenciji iz cijelog svijeta.
Spomenimo još da je njih 6 vozilo modele hrvatskog podrijetla s 3D jedrima, jedinim te vrste u ovoj klasi.

Dodatne informacije