U utorak obilježavamo Dan državnosti


2306 DanDrzavnostiZastavaHrvatska u utorak slavi Dan državnosti, 28. obljetnicu od proglašenja državne neovisnosti i suverenosti, u spomen na 25. lipnja 1991. godine kada je Hrvatski sabor donio povijesnu odluku o pokretanju postupka razdruživanja od ostalih republika tadašnje SFRJ.
Svim građankama i građanima Grada Trogira gradonačelnik Ante Bilić sa suradnicima tim povodom upućuje iskrene čestitke.
Ovaj veliki dan za Republiku Hrvatsku u Trogiru će se obilježiti svetom misom te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Gradskom groblju i u memorijalnoj kapelici sv. Sebastijana.
U 7:30 održat će se misa u trogirskoj katedrali, u 8:15 će gradonačelnik Ante Bilić sa suradnicima i predstavnicima parlamentarnih stranaka i Udruga roditelja poginulih branitelja u Domovinskom ratu, Udruga proizašlih iz Domovinskog rata, Udruge antifašista, položiti vijence i zapaliti svijeće na Gradskom groblju ispred zavjetnog križa.
Nakon molitve odrješenja za sve poginule, u 8:45 zapalit će se svijeće i položiti vijenci u memorijalnoj kapelici sv. Sebastijana na središnjem gradskom trgu gdje je spomen-ploča s imenima poginulih branitelja s područja bivše trogirske općine.

 

Dodatne informacije