Započela deveta po redu manifestacija ''Vridne ruke obale, zagore i škoja''

2705 Vridne-ruke

U petak je prigodnim programom započela deveta manifestacija ''Vridne ruke obale, zagora i škoja'' koja promovira kulturnu baštinu s ciljem očuvanja lokalnih identiteta.

Nakon nastupa Ženske klape Mindula, Trogiranima i brojnim turistima predstavili su se mladi članovi KUD-a Kvadrilja. Udruga Rašpin Jute svih je počastila domaćim fritulama i kolačima, a za subotu su najavili Trogirski marendin, kada će na Trgu Ivana Pavla II, s početkom u 10:30 sati promovirati domaća autohtona jela.

Tradicionalno ovu manifestaciju organiziraju Grad Trogir i Turistička zajednica grada Trogira, a prvi put u sklopu nje održava se Festival Klapskih Majstora.

Dvodnevni je to festival, koji na spomen maestru Nikoli Bubli organizira udruga Trogirski Glazbenici, a započet će u Muzeju grada Trogira - Galeriji Cate Dujšin Ribar u petak, 24. svibnja 2019. u 20:00 sati kada će o životu i djelu maestra Buble govoriti prof. Lidija Vladić Mandarić, koja je upravo završila s pisanjem monografije o našem prerano preminulom maestru i Frane Vugdelija.

Koncertni dio Festivala održat će se u subotu 25. svibnja na trgu Ivana Pavla II s početkom u 20:00 sati. Na glavnoj trogirskoj pjaci nastupit će pet muških klapa - Vinčace, Bošket, Kaleta, Žmul i Muraj te pet ženskih klapa - Dišpet, Ventula, Luše, Tamarin i Stivanja koje imaju zadatak a capella izvođenja dviju pjesama - jedne tradicionalne, a druge tradicionalne s trogirskog područja. O njihovoj uspješnosti sudit će stručni žiri u sastavu Duško Tambača, Jasminko Šetka i Ivo Lipanović.

U sklopu manifestacije ''Vridne ruke obale zagora i škoja'' na rivi možete posjetiti Braniteljski sajamkoji je otvoren do 4. lipnja, a na njemu brojni izlagači predstavljaju umjetničke zanate, tradicijske obrte i autohtona jela i pića.

Fotogalerija na linku 

Dodatne informacije