Održano 23. međužupanijsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

20190408 23 meduzupanijsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog kriza

Pod velebnim Biokovom, u sunčanoj Makarskoj, 5. i 6.travnja je održano 23. međužupanijsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa u kojem je sudjelovalo 14 ekipa podmlatka i 9 ekipa mladih Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije.
Mladi su pokazali znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, Međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima te vještine pružanja prve pomoći.
Pobjednici u kategoriji mladih je ekipa GDCK Korčula, a u kategoriji podmlatka, ekipa GDCK Dubrovnik,kojima iskreno čestitamo.
Ekipa mladih iz SŠ Ivana Lucića u konkurenciji od 9 ekipa ,osvojila je 5.mjesto, u sastavu: Antonela Radić, Aneta Jurković, Melanie Stojan, Marta Buličić, Nina Pažanin i Antonia Hrabar s mentoricama Mirjanom Petrić.
Ekipa podmlatka OŠ Petar Berislavić u konkurenciji od 14 ekipa, osvojila je 7. mjesto, u sastavu: Lucija Lučin, Mila Munjiza, Petra Opačak, Kiara Rogač, Mia Tomaš i Karmen Viljac s mentoricom Ankicom Bašić i pratnjom, Đinom Županović.
Dio trogirskog tima na natjecanju bile su i volonterke-šminkerice realističnog prikaza ozljeda Pelegrina Celio Cega i Matea Goleš te dio mobilnog tima i komisije, volonterke Matea Bakica i Antea Sunara.
Preko 230 sudionika natjecanja druženje je započelo 5. travnja odlaskom u Makarsku gdje je GDCK Makarska organiziralo odličan smještaj, posjet prezentacijskom centru „Adrion-srce planine" te večernji pogled teleskopom iz makarske zvjezdarnice. 6. travnja je realizirano natjecanje te smo se u popodnevnim satima prezadovoljni i sretni vratili svojim kućama.
- Od srca zahvaljujemo organizatorima koji su nam omogućili da se vratimo s predivnim uspomenama na još jedno natjecanje mladih, kazala je ravnateljica GDCK Trogir, Tanja Jakus.

Fotogalerija na linku.

Dodatne informacije