X. OPERA SELECTA

Banner OPERA SELECTA LOW

Opera Selecta slavi 29.07.2018. godine u Kuli Kamerlengo, u povijesnom gradu Trogiru, 10. godinu kontinuiteta opernih koncerata s premijernim nastupima vrhunskih opernih pjevača koji su osvojili našu publiku i donijeli u grad Trogir ozračje najpoznatijih opernih pozornica Boljšoj teatra, Marijinski tetra, Berlinske opere, milanske La Scale, londonskog Royal Opera Housea i niza drugih, prestižnih, kultnih opernih scena.

Deset godina premijernih nastupa najvećih opernih imena, rapsodija vrhunskih opernih arija, vatromet bravura koje su osvojile svjetske pozornice, poslastice za svakog ljubitelja opere i one koji su to u ovih 10 godina postali.

Ponosni postignutim i želeći na dostojan način, u maniri prethodnih godina proslaviti 10. godišnjicu pripremili smo spektakl za jubilarnu 10. Opera Selectu. 10. Opera Selecta ugostit će soliste koji su svojim nastupom na prošlim koncertima ciklusa Opera Selecta ostavili najsnažniji dojam na publiku i kritiku, svojevrsnu retrospektivu, te koji su izvođenjem najljepših opernih arija zaslužili najjači pljesak publike. To su redom: sopranictica Anna Samuil, mezzosopran, diva Elena Zaremba, bariton Alfredo Daza, bas Alexei Tanovitski uz glasovirsku pratnju vrhunskih pijanista Olge Cinkoburove i Matthiasa Samuila. Kako bi naša operna čarolija bila potpuna publici pobrinut će se glumac Joško Ševo s posebno pripremljenim recitalom.

Ovogodišnja Opera Selecta također neće iznevjeriti svoju vjernu publiku tradicijom premijernih nastupa svjetskih opernih solista u Hrvatskoj te će ovog ljeta premijerno u Hrvatskoj, neposredno nakon nastupa u londonskom ROH Convent Garden, na otvorenoj pozornici Kule Kamrelengo nastupiti jedan od najboljih tenora današnjice Pavol Breslik.

Pozivamo Vas da sa nama podijelite slavljenički događaj 29.07.2018. u 21 sat, Kula Kamerlengo, Trogir i dozvolite svojim čulima vrhunski doživljaj prekrasnih arija, a nama će biti izuzetno zadovoljstvo podijeliti sa Vama naše slavlje.

Dobro došli na 10. Opera Selectu. 

Dodatne informacije