Trogirska cakavica za kraj školske godine: „Da se vidi i cuje!“

IMG-3b67da137cd767d10e01aaa34b7aa1e3-V

„Da se vidi i cuje!" naziv je kulturno-zabavnog programa kojeg su učenici OŠ Petar Berislavić priredili 6. lipnja u dvorištu Muzeja grada Trogira.

Cilj programa je njegovanje trogirske cakavice kroz pripovijedanje, stihove, scenski izraz i pjesmu, a da dobro poznaju stari trogirski govor, pokazali su učenici 2.b, 3.b, 5.c, 6.c, 6.d, 7.a, 8.a, 8.c, 8.d pod vodstvom učiteljica Mihaele Russo i Mirele Medić i profesorica Ane Zelalije, Anite Stanković i Sunčice Maletić Dukan te Mladena Šimića, uz nastup školskog zbora i klape iz PŠ Okrug Gornji.

Prigodne stihove je recitirala učiteljica u mirovini Vanja Aranza zaslužna što mnoge generacije danas njeguju i vole trogirsku cakavicu, a večer je nastupom upotpunila Ženska klapa Mindula iz Okruga Gornjeg.

-Ova večer je pokazala da naši učenici, zahvaljujući svojim nastavnicima, zaista njeguju i vole trogirsku cakavicu. Od srca zahvaljujem svima koji su nazočili ovom, već tradicionalnom, kulturno zabavnom programu, poručila je ravnateljica Edita Bratinčević.

Foto: OŠ Petar Berislavić

Dodatne informacije