U okviru FESeTemane predstavljena knjiga Bobe Đuderije „Marčelina - Nisam vam sve rekla“

20180430 FeseTemaneKnjigaBobe 01

Književnik Edi Matić predstavio je u četvrtak, u Galeriji Cate Dujšin Ribar knjigu Bobe Đuderije „Marčelina - Nisam vam sve rekla", u izdanju Naklade Val.
Nazočnima se u ime organizatora obratila Daniela Kontić, ujedno i moderatorica večeri, a o knjizi je govorila i sama autorica.
S obzirom na pozitivne reakcije koje je autorica izazvala čitanjem samo nekoliko ulomaka iz knjige prije nešto više od mjesec dana, Trogirke i Trogirani željno su dočekali ovo predstavljanje
Slobodanka Boba Đuderija rođena je 1963. u Šibeniku, a od 1965. živi u Splitu te na Čiovu. Piše i govori engleski, francuski i talijanski – uglavnom se bavi prevođenjem, a često je angažirana i u turizmu kao licencirani turistički vodič.
Prvi javni literarni istupi zabilježeni su na blogu "Marchelina" i u "Slobodnoj Dalmaciji" gdje je objavljivala kratke humoreske u podlistku "Pomet", pod uredničkom "diktaturom" Ćiće Senjanovića.
Pisala je za mnoge portale i tiskane medije u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini. Tri godine pisala je stalnu kolumnu na portalu Net.hr.
Objavila je zbirku poezije "Morske erotske" (2007., IK-7 Kaštela), zbirku priča "Marčelina – kompilacija erotsko-domoljubnih kompilacija" (2011., Jesenski&Turk) i "Zovem u vezi posla" (2016., Adamić).
Podsjetimo, FESeTemana trogirskoga libra je manifestacija u organizaciji Muzeja grada Trogira, nastala u povodu obilježavanja Dana hrvatske knjige prema ideji Daniele Kontić. Ove godine posjetiteljima nuditi rekordan broj naslova trogirskih autora, izdavača i knjiga s trogirskom tematikom.
Foto: Muzej grada Trogira

20180430 FeseTemaneKnjigaBobe 02

Dodatne informacije