OŠ Majstora Radovana postala Edukacijski IT centar Splitsko-dalmatinske županije

0702 EdukacijskiITCentarOsnovna škola Majstora Radovana odabrana je kao jedna od 16 škola unutar SD županije za sudjelovanje u projektu ICT županija unutar aktivnosti EDIT - Edukacijski IT centar SDŽ.

-EDIT pokreće savladavanje osnova programiranja i širenje informatičke obrazovanosti u osnovnim i srednjim školama kroz besplatne škole programiranja financiranima od strane SD županije kroz projekt ICT županija, kazala je ravnateljica Zorana Brodarić.

Ideja EDIT-a je da se edukacija preseli iz Splita u više škola širem Županije (8 osnovnih i 8 srednjih), kako bi se i na taj način dala prilika što većem broju djece da se informatički educiraju u korištenju najmodernijih tehnologija.

Već pokrenuti županijski Centar izvrsnosti u Informatici je prirodni nastavak ove inicijative gdje se onda s prepoznatom darovitom djecom nastavlja raditi u okviru Centra izvrsnosti.

Sve informacije nalaze se u brošuri i na plakatu dostupnima u školi, a svi zainteresirani mogu se obratiti i nastavnici informatike Ana Mariji Sačer.

Dodatne informacije