Gitarist Josip Šustić nastupio u Galeriji Cate Dujšin Ribar

20170810 GitaristJosipSustic 03

U okviru Trogirskog kulturnog ljeta, u utorak je u Galeriji Cate Dujšin Ribar koncert održao mladi gitarist Josip Šustić, koji studira u Beču.
Josip Šustić, porijeklom je iz Trogira i već od malih nogu pokazuje zanimanje za glazbu te na svoju inicijativu bira klasičnu gitaru kao sredstvo svoga izražaja.
Već sa 11 godina osvaja svoje prvo natjecanje te održava brojne koncerte, kako samostalne, tako i sa drugim muzičarima i umjetnicima poput Klape Tragos i Jakova Košćine.
20170810 GitaristJosipSustic 01U zadnjih nekoliko godina osvoja brojne nagrade na internacionalnim natjecanjima, kao što su prve nagrade na "Omiš Guitar Fest", "Daleki Akordi", "HDGPP",te treča nagradu na "L. Luthier Contest" u Bratislavi.
Često prisustvuje masterklasovima gdje ima priliku surađivat sa imenima poput Ante Čaglja, Zorana Dukića, Waltera Wuerdingera, Thomasa Offermana, Gorana20170810 GitaristJosipSustic 02 Listeša, Dušana Bogdanovića, Pavela Steidla.
S obzirom na njegovo široko polje interesa u glazbi koje nije isključivo ograničeno na klasičnu muziku aktivno se bavi Jazzom, Alternativnim Rockom i Etno muzikom gdje ostvaruje suradnju sa mnogim mladim umjetnicima.Valja istaknuti da iza sebe ima snimljen CD pod nazivom „Gospodin Oktober" u suradnji sa bendom „On" ,te trenutačno radi na Etno-Jazz projektu i piše autorsku muziku.
Nakon muzičkog školovanja u Trogiru odlazi u klasu profesora Ante Čaglja u Zagreb na danje usavršavanje. Trenutno studira kod profesora Alexandera Swetea na Sveučilištu za glazbu i izvođačke umjetnosti u Beču.
Foto: Joško Herceg

Dodatne informacije