Započela 6. FESeTemana trogirskoga libra


20170421 TrogirskaFesetemana 01Ovogodišnja, 6. FESeTemana trogirskoga libra - tradicionalni festival knjiga trogirskih autora, izdavača i knjiga s trogirskim temama, održava se u atriju Muzeja grada Trogira od 19. do 28. travnja.
Ova manifestacija u organizaciji Muzeja grada Trogira, nastala je u povodu obilježavanja Dana hrvatske knjige prema ideji Daniele Kontić - Strojan, a i ove godine posjetiteljima nudi preko 100 naslova trogirskih autora, izdavača ili pak knjiga s trogirskom tematikom.
Od ponedjeljka do petka, od 9 do 12 te od 17 do 20 sati te subotom od 9 do 12 sati razgledajte ponudu i pronađite nešto za sebe, od poezije i beletristike preko znanstvenih studija i časopisa iz područja glazbe, filozofije, zaštite spomenika i povijesti do slikovnica za djecu.
Naslovi za kojima vlada velik interes su: Ivo Babić: Trogir - Grad i spomenici; Duško Geić: Rječnik i gramatika trogirskoga cakavskog govora; Irena Benyovski: Trogir u katastru Franje I., Srednjovjekovni Trogir - prostor i društvo; Grupa autora: 50 godina Muzeja grada Trogira; Danka Radić: Brodogradilište Trogir - od zanatske do industrijske proizvodnje, ...
Osim svakodnevne prodajne izložbe knjiga, na sam dan otvaranja FESeTemane, 19. travnja, u Galeriji Cate Dujšin Ribar predstavljena je zbirka poezije „Nedolično i vrijedno spomena" Stanislave Nikolić Aras.
Zbirku je predstavio Siniša Kekez, novinar i pjesnik, koji je nedavno objavio svoju prvu zbirku poezije Splita mi je puna kita.
Stanislava Nikolić Aras rođena je u Trogiru 1972. godine.
Diplomirala je hrvatski jezik i knjiženost te živi i radi na relaciji Zadar - Dubrovnik. U Algoritmovoj nakladi objavila je zbirku kratkih priča Meke granice te zbirku poezije Takve se stvari događaju ljudima. Drugu zbirku poezije, Nedolično i vrijedno spomena objavila je u listopadu 2016. u izdanju Durieuxa. Dobitnica je nekoliko nagrada za nabolju kratku priču, a pjesme i priče objavljivala je u brojnim časopisima.

20170421 TrogirskaFesetemana 02

20170421 TrogirskaFesetemana 03

Foto: Maja Maljković (MGT)

Dodatne informacije