Festival cvijeća-Trogirski cvit u Trogiru

20170420 FestivalCvijecaU razdoblju 27.04-01.05.2017. u Trogiru će se održati drugi po redu sajam Festival cvijeća-Trogirski cvit. Organizator sajma je Udruženje obrtnika Trogir sa partnerima Gradom Trogirom i Turističkom zajednicom Trogir. Sajamska manifestacija će se održavati u prostoru monumentalne kule Kamerlengo, kao i ispred same kule.
Jedna od začetnica sajma Festival cvijeća-Trogirski cvit je Danijela Civadelić iz Udruženja obrtnika Trogir. –Zadovoljstvo mi je najaviti drugi Festival cvijeća-Trogirski cvit. Od programa istaknula bih skupni rad cvjećara u spomen na našeg pokojnog tenora Vinka Cocu pod nazivom Trogirski slavuj. Osim toga izdvojila bih našu trogirsku slasticu rafiol, koja će biti pripremljena od rogača uz pomoć SSŠ „Blaž Jurjev Trogiranin" i obrt „M&M" iz Drvenika Malog.- zaključila je Civadelić.
Sajam Festival cvijeća-Trogirski cvit idealan je uvod u turističku predsezonu i završrni dan pada na Međunarodni praznik rada. Osim navedenog sajma, u mjesecu svibnju Grad Trogir će organizirati još dvije manifestacije, Srednjovjekovni festival i Vridne ruke zagore, obale i škoja – Od Kairosa do danas.

 

Dodatne informacije