Posjet Trogirana Vaterstettenu

TrogirVaterstettenPosjet 01


Trogirani su, već tradicionalno, bili dragi gosti u bavarskom gradu Vaterstetten u periodu od 29. travnja do 5. svibnja, a susret je organizirala Udruga prijateljstva Grada Trogira i Vaterstettena na čelu s predsjednikom Tončom Baradom.

TrogirVaterstettenPosjet 02U Vaterstettenu ih je kao i uvijek dočekala srdačna dobrodošlica gradonačelnika Georga Reitsbergera, te Michaela Baiera i Slavice Tavre, predsjednika udruge Partnerstvo s Trogirom, koji nisu krili zadovoljstvo činjenicom da dva grada nastavljaju s odličnom suradnjom.

Uz članove udruge, na put su krenuli i polaznici glazbene škole Josipa Hatzea, DO Trogir, zajedno s profesorima koji su zajedničkim koncertom „Glazba gradi mostove" s tamošnjim glazbenicima Hubboldt gimnazije oduševili brojnu publiku.

Uz smještaj kod domaćina Trogirani su se uz pratnju vodiča, upoznali s Münchenom, posjetili Legoland, pivovaru, bavarsku prvomajsku tradiciju, park divljači i još mnogo toga, a kao posebna uspomena na još jedan u nizu zajedničkih susreta bila je sadnja „Živog stabla Maibauma".TrogirVaterstettenPosjet 03
Domaćini nisu zaboravili ni članove udruge TOMS kojima su donirali invalidska kolica i hodalice.

Sklopljena su prijateljstva između mladih ljudi koja ostaju trajna i svi zajedno postali smo jedna velika obitelj koja iz godine u godinu raste i gdje zajedno imamo isti dom – Europu - kazao je Tonči Barada.

Dodatne informacije