Izložba nizozemske slikarice u gradskom muzeju

IzlozbaNizozemskeSlikarice 04
"Život je ples duša" naziv je izložbe nizozemske slikarice Trix Van Hoof koja je otvorena 22. srpnja u atriju Muzeja grada Trogira.
- Nova koncepcija slikaričina pejzaža fokusirana je na cvijeće, na cvjetna polja nastala od novinskog papira koji se kolažno učvršćuje na veća ili manja platna, a potom bojom naglašavaju osnovne misli. Neslučajno, papir je najčešće iz Hrvatske, a cvjetovi iz Nizozemske – rekao je prilikom otvorenja izložbe autor predgovora dr.sc. Tonći Šitin, pozvavši sve ljubitelje likovne umjetnosti da razgledaju ovu nadasve zanimljivu izložbu koja ostaje otvorena do 01. kolovoza.
- Ovih dana atrij muzeja izgleda poput cvjetne aleje, kao da je Trogir dobio park cvijeća, kazao je otvarajući izložbu ispred grada Trogira zamjenik gradonačelnika Radovan Slade-Šilović čestitavši autorici na nesvakidašnjoj izložbi.

U glazbenom djelu večeri za kojeg su bili zaduženi Jakov Košćina i Joško Županović uživali su brojni ljubitelji likovne umjetnosti, kako domaći tako i strani.

Inače, Trix van Hoof koja je u svom radu inspirirana bogatim i kompleksnim unutarnjim svijetom, uspomenama, sadašnjim emocijama i zanimljivim pejzažima, rođena je u Tilburgu, u Nizozemskoj, a likovnu akademiju završila je u Belgiji. Tijekom zime živi i radi u Hilvarenbeeku, u Nizozemskoj, a ljeti u Mimicama, u Hrvatskoj.
Izlagala je u Belgiji, Nizozemskoj i Hrvatskoj, a njene umjetnine obogaćuju brojne privatne kolekcije i galerije diljem svijeta.

IzlozbaNizozemskeSlikarice 01 IzlozbaNizozemskeSlikarice 02 IzlozbaNizozemskeSlikarice 03 IzlozbaNizozemskeSlikarice 05

Dodatne informacije