Brodotrogir obilježio prvu godinu privatizacije punom knjigom narudžbi

BrodotrogirPrvaGodinaPrivatizacije 01

Brodotrogir d.d. svečano je obilježio 365 dana privatizacije, u utorak 15. travnja, uz nazočnost predsjednika Uprave Nenada Končara, člana uprave Brodotrogira Matea Tramontane, gradonačelnika Antu Stipčića, predstavnike Grada Trogira i brojnih uzvanika.
U sklopu obljetnice održao se i svečani čin uručivanja certifikata ISO 9001:2008 za Brodotrogir d.d. i tvrtke kćeri Hrvatska brodogradnja Trogir d.o.o. i Servisni centar Trogir d.o.o..
Kako je naglasio Tramontana Brodotrogir d.d. je certificiran za korporativno upravljanje sa društvima u vlasništvu i po njegovim informacijama prvi u Hrvatskoj ima takav certifikat.
Pri obraćanju uzvanicima i novinarima, Nenad Končar je naglasio kako je najvažnija činjenica da Brodotrogir u prvih godinu dana privatizacije ima punu knjigu narudžbi. Uspješno smo u suradnji sa sindikatima zbrinuli 341 radnika s otpremninama, zaposlili smo preko 90 novih radnika od kojih je desetak s visokom stručnom spremom.
Nastavljamo tražiti profitabilne niše za samo brodogradilište, i vjerujemo da su to jedrenjaci, uz standardni program kemijskih tankera.
Također, u unutarnjem ustrojstvu same tvrtke pokušavamo posložiti da ljudi budu zadovoljni na svom poslu i time produktivniji. Izrazio bih blago zadovoljstvo dosadašnjim radom, jer do konačnog cilja ipak još nismo došli, još ima posla, kazao je Končar te dodao kako svi djelatnici Brodotrogira zajedno s upravom imaju isti cilj, a to je zaraditi kruh za obitelji i pri tom proizvesti proizvode cijenjene na tržištu.
S gradom imamo odličnu suradnju, nastojati ćemo nadalje imati konstruktivni dijalog i gledat zajedničke interese.
Komentirajući uručene ISO certifikate Končar je rekao kako oni dokazuju da Brodotrogir proizvodi kvalitetne brodove, a sada ima i međunarodni dokaz da se može natjecati za nove poslove za koje dosada nije imao priliku.
Tramontana se između ostaloga osvrnuo na činjenicu da Brodotrogir ima zaposlenost u naredne tri godine. Sve smo uspjeli realizirati u malo vremena, a čeka nas još puno posla. Završava se i parking, krenulo se u gradnju marine i kroz lipanj ćemo je nastojati završit i već tada primiti prve goste. U sklopu marine krenuli smo i u gradnju tlačnog kanalizacijskog kolektora. Dio po dio ćemo ga spajati na Eko kaštelanski zaljev. Planiramo i puno toga realizirati sa spektra ekologije, a samo za taj dio smo izdvojili 5 do 6 milijuna eura.

BrodotrogirPrvaGodinaPrivatizacije 02 BrodotrogirPrvaGodinaPrivatizacije 03 BrodotrogirPrvaGodinaPrivatizacije 04

Dodatne informacije